Strube og Graversen med fantastiske historier fra det virkelige liv

Performance kl. 17:00 – 17:30

Storyentertainment

Henrik Strube og Gravers Graversen  har i flere år trukket fulde huse med historier og musik, der handler om varme, nærvær, vid og bid og favntag med tilværelsen, kvinderne, kærligheden, vennerne, det absurde og selvmodsigende. “Strube/Graversen satte i ti år månedlige historieshows op på spillesteder i København, bl.a. Pressen (Politikens Hus), Krudttønden og Bremen Teater.

Henrik Strube har været en del af den danske musikscene i mere end 40 år, som guitarist i Røde Mor og senere som solist med det folkelige gennembrud, antikrigs og kærlighedssangen
Hold om Mig, som osse bliv et hit i Sverige i Björn Afzelius udgave. Henrik har altid været en en samfunds-og politisk engageret kunstner, men hvis man leder efter bastante slagsange, skal man søge andre steder, for Strube lægger vægt på både mening og poesi i sine tekster. Efter nogle succesfulde år med sit Henrik Strube Band begav Henrik Strube sig over i forskellige genrer, et album blev indspillet i Nashville, et andet er meget elektronisk og nu er sangeren landet på en form, som er overvejende akustisk. Det er osse sådan han optræder overalt i landet, ikke mindst ved sine “dagligstuekoncerter”, som er blevet meget populære og hvor kunstner og gæster er helt tæt på hinanden. “Det passer mig fint, for det hele handler om nærvær, og her kan jeg fint kombinere sange med historier, som folk slår hinanden i hovedet af grin over. Jeg glæder mig over, at det er blevet almindeligt, at folk inviterer til koncert derhjemme, og alle har jo råd til det, for det handler  bare om at sælge billetter til stuen er fuld,” siger Henrik Strube.”
Gravers Graversen er en historiefortæller af det særegne. De fleste af historierne tager udgangspunkt i eget liv, hvor Gravers ofte kommer i uheldige situationer. Historierne fortælles med selvironi og humor og er underfundige, fulde af overraskelser og stærkt underspillede. Der er historier fra barndommen i Nykøbing Mors, ungdommen i Århus og København, historier fra Grønland, hvor en studiegæld skulle slæbes af, ligesom der er historier fra de seneste år om blandt andet de finurlige forhold mellem generationer.